EPDM Dakbedekking

Duurzaam, ecologisch en onderhoudsarm

Ecologisch verantwoorde dakbedekking

EPDM Rubber is een synthetisch rubber dat wordt verkregen door polymerisatie van Ethyleen, Propyleen en een Di Monomeer. Door het toevoegen van roet, zwavel en andere vulstoffen kan het mengsel vervolgens verwerkt worden tot een dakbedekking door het te kalanderen en te vulkaniseren. Bij het vulkaniseren verandert de rubbermassa van een thermoplastisch in een elastisch materiaal.

Door de toevoeging van zwavel ontstaan bruggen tussen de EPDM moleculen en er ontstaat een netstruktuur. Hierdoor onstaan de specifieke eigenschappen die behoren bij een elastomeer kunststof.

EPDM – duurzaam, ecologisch en onderhoudsarm

In Europa, Amerika en het Midden-Oosten worden al meer dan 30 jaar, met succes, daken gemaakt met EPDM dakbedekking. Uit onderzoek is gebleken dat de testwaarden van de dakbedekking op deze daken keer op keer de normen, DIN en ASTM – die ten grondslag liggen aan de productie van EPDM dakbedekking, overtreft. Men mag daarom stellen dat de levensduur van deze daken ruim boven de 30 jaar ligt.

Uit onafhankelijke onderzoeken door instituten, zoals het NIBE en Boom, blijkt dat EPDM dakbedekking tot de meest ecologisch verantwoorde behoort .

EPDM dakbedekking door ABK

  • Blijvend elastisch
  • Ongevoelig voor UV en Ozon
  • Chemisch bestand tegen vele logen, zuren en zouten
  • Zeer lange levensduur
  • Wortelvast en rotbestendig

Interesse in EPDM Dakbedekking?

Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan.